Okoliš
ram

Palestinski premijer preživio pokušaj atentata eksplozivnom napravom

13.03.2018
GAZA, 13. mart 2018

Palestinski premijer Rami Hamdallah preživio je pokušaj atentana u Gazi, a nakon što je došlo do eksplozije u blizini njegovog vozila, prenosi Reuters.

Samo nekoliko minuta poslije eksplozije, Hamdallah je nepovrijeđen održao govor na otvorenju pogona za reciklažu otpada u Gazi, prikazala je televizija.

On je rekao tokom obraćanja da su tri vozila iz njegovog konvoja oštećena. Palestinska uprava je saopćila da za napad odgovornim smatra Hamas, nisu direktno optužili grupu za izvođenje napada, ističući da nisu uspjeli da pruže adekvatnu sigurnost.

Ministar unutrašnjih poslova u Gazi, koji je iz Hamasa pojasnio je da je do eksplozije došlo dok je konvoj prolazio pored grada Beit Hanoun. Niko nije povrijeđen u incidentu.

- Napad na vladu je napad na palestinsko jedinstvo – rekao je Nabil Abu Rdainah, portparol predsjednika Mahmoud Abbasa.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

br
Čelnici EU usvojili smjernice za buduće odnose s Britanijom
23.03.2018

Čelnici 27 zemalja koje ostaju u Evropskoj uniji nakon Brexita usuglasili su se o zajedničkom pristupu predstojećim pregovorima s Britanijom o budućim odnosima.

sk
Čelnici Evropske unije usuglasili su se kako je "krajnje vjerovatno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja
23.03.2018

Čelnici Evropske unije usuglasili su se kako je "krajnje vjerovatno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćerku, navodi se današnjem saopćenju.

kat
Španski Vrhovni sud optužio 13 katalonskih čelnika za pobunu
23.03.2018

Španski Vrhovni sud optužio je 13 katalonskih separatističkih političara, uključujući i odbjeglog regionalnog predsjednika Carlesa Puigdemonta, za pobunu i njihov pokušaj da proglase nezavisnost od Španije.

SBF