Okoliš
tel

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY S9

13.03.2018
Samsung je predstavio Galaxy S9 i Galaxy S9+ pametne telefone. Oba uređaja velikim dijelom preuzimaju dizajn svojih prethodnika, kao i veličine ekrana. 

Galaxy S9 dolazi sa 5,8, a S9+ 6,2-inčinim ekranom, obojica zakrivljena na bokovima. Razlika je vidljiva pri prvom pogledu na poleđinu. Čitač otisaka prstiju sada je smješten ispod kamere. 

Kućište Galaxy-ja S8 dolazi sa IP68 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu, a sada su tu i stereo zvučnici.Ispod haube nalaze se Snapdragon 845 ili Exynos 9810, zavisno od tržišta. Galaxy S8 donosi 4, a S9 Plus 6 GB RAM-a, dok interna memorija raspolaže sa 64 GB prostora. 

Za razliku od Galaxyja S9, S9+ dolazi sa dvostrukim modulom kamere. Novost je promjenjivi otvor blende, što kameru na smartfonima podiže na novi nivo. Samsung ovu funkciju naziva "Dual apreture" (dvostruki otvor blende), jer je na raspolaganju f/1.5, što je najviše na jednom smartfonu do sada i klasičnih f/2.4.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zvijezde
(VIDEO) Zaboravite na snijeg, uživajte u jedinstvenom putovanju
23.03.2018

U ovoj snježnoj večeri predlažemo vam jedno neobično putovanje. Pogledajte video, uživajte i učite !

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

telef
PAKOVANJE OTKRIVA FUNKCIJE HTC DESIRE 12
22.03.2018

Portal Android Authority objavio je fotografiju na kojoj se nalazi retail pakovanje budućeg HTC-ovog pametnog telefona Desire 12.

SBF