Brinemo za okoliš
zv

Zvizdić u posjeti Makedoniji

12.03.2018
SARAJEVO, 12. mart 2018

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodi delegaciju Vijeća ministara BiH koja 11. i 12. marta boravi u službenoj posjeti Republici Makedoniji.

Tokom boravka u Skoplju, Zvizdić će prisustvovati komemorativnom programu povodom 75. godina od holokausta nad makedonskim Jevrejima i susresti se s premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, predsjednikom Skupštine Makedonije Talatom Xhaferijem i predsjednikom Makedonije Gjorgeom Ivanovom.

U delegaciji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine su i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar pravde BiH Josip Grubeša, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, saopćeno je iz VMBiH.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

sn
U Bosni sutra snijeg, a u Hercegovini kiša i snijeg
22.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Tokom dana padavine slabe i u večernjim satima prestaju. Temperatura zraka između -4 i 0 stepeni.

euf
EUFOR će snimke iz zraka ustupiti BHMAC-u
22.03.2018

Snimke geografskih područja u BiH upotrebljavat će Centar za uklanjanje mina za realizaciju projekta “Državna procjena minski sumnjive površine u BiH 2018.-2019.” koji finansira Evropska unija.

SBF