Okoliš
zu

Gradonačelnik Skaka nagradio Hajrudina Zulfića za građansku hrabrost

09.03.2018
SARAJEVO, 9. mart 2018

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odao je danas priznanje i nagradio Hajrudina Zulfića, mladića iz Sarajeva koji je brutalno napadnut nakon što je prošle sedmice pomogao sugrađaninu koji se našao na meti nasilnika. 

- Ovo je pravi primjer građanske hrabrosti. Htio sam upoznati mladića i odati mu prizanje zbog njegovog plemenitog postupka. Očekujemo da i nadležne institucije urade svoj dio posla i pronađu nasilnike. Na taj način ćemo najefikasnije prevenirati ovakve nemile događaje - poručio je gradonačelnik Skaka. 

Dvadesetjednogodišnji Zulfić je u napadu na stanici gradskog prijevoza zadobio povrede glave i ruke. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo vodi istragu o slučaju, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva. 
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

sn
U Bosni sutra snijeg, a u Hercegovini kiša i snijeg
22.03.2018

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Tokom dana padavine slabe i u večernjim satima prestaju. Temperatura zraka između -4 i 0 stepeni.

euf
EUFOR će snimke iz zraka ustupiti BHMAC-u
22.03.2018

Snimke geografskih područja u BiH upotrebljavat će Centar za uklanjanje mina za realizaciju projekta “Državna procjena minski sumnjive površine u BiH 2018.-2019.” koji finansira Evropska unija.

SBF