Brinemo za okoliš
at

Tomba otvara 'Trku poznatih ljubitelja Jahorine'

09.03.2018
SARAJEVO, 9. mart 2018

Legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba u subotu 10. marta otvorit će Trku poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice.

Trka  počinje u 17.00 sati a prisustvovat će joj javne i uticajne ličnosti regiona, poput Siniše Mihajlovića, Frane Lasića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajle Torlak, Seje Sofića, Nevene Bošković, Ognjena Koromana, Omara Krivošije, Zane Novaković, Gorana Đokovića, Samira Smajića i drugih.

Kao jedan od ljubitelja Jahorine, Alberto Tomba je vrlo rado prihvatio poziv, te napravio program kako bi sa svim zainteresovanim posjetiteljima Jahorine mogao provesti vrijeme, saopćeno je od organizatora manifestacije. 

- Veoma sam srećan što sam ovdje na olimpijskoj planini Jahorini, a posebno mi je drago što ću biti dio ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me je predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski centara - istakao je na današnjoj konferenciji za medije slavni italijanski skijaš.

Naglasio je da mu je zadovoljstvo što će otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima  boravka želi upoznati mlade skijaše i fanove koji cijene njegovu dvadesetogodišnju karijeru.

Pored Alberta Tombe, veliku pažnju izazavao je i Bojan Križaj, jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama.

- Jahorina uvijek probudi lijepe emocije i vrlo rado dođem na ovu planinu. Pratio sam investicije koje su se realizovale pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga. Također, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina, ona može doživjeti renesansu ako nastavi sa ulaganjima, ali i da parira najvećim centrima u cijeloj Evropi - rekao je Križaj. 

Trka poznatih ljubitelja Jahorine bit će održana u subotu u 17.00 sati, a pobjednik će dobiti sliku akademskog slikara Marka Kusmuka.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ju
Judo - Blizu 300 učesnika iz 17 država na Evropskom juniorskom kupu u Sarajevu
23.03.2018

Judo savez Bosne i Hercegovine (JSBiH) 24. i 25. marta u dvorani KSC Ilidža prvi put u Sarajevu organizuje "Evropski kup" za juniore.

ham
Hamilton najbrži na slobodnim treninzima pred utrku na VN Australije
23.03.2018

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) bio je najbrži na slobodnim treninzima uoči nedjeljne uvodne utrke sezone za Veliku nagradu Australije u Melbourneu.

for
Startuje nova sezone Formule 1
23.03.2018

Utrkom za Veliku nagradu Australije na stazi Albert Park u Melbourneu u nedjelju startuje 69. sezona Svjetskog prvenstva Formule 1.

SBF