Brinemo za okoliš
4

Odabrano osam restorana iz BiH za učešće u događaju Okus Francuske

06.03.2018
SARAJEVO, 6. mart 2018

Odbor za selekciju odabrao je osam restorana iz Bosne i Hercegovine za učešće u 'Okusu Francuske' (Goût de France) - događaju koji se organizuje na inicijativu francuskog Ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea.

Ovo je prilika za građane BiH da 21. marta posjete restorane "Plava Prizma", "4 Sobe gospođe Safije", "Druga Kuća", "Mrvica"(2 restorana) i "Klub Slovenaca" u Sarajevu, "Romanca" u Mostaru, te "Monogram" u Banjoj Luci i upoznaju se s francuskim jelovnicima, pripremljenim samo za ovu priliku.

Odabrani kuhari predložili su svoje jelovnike inspirisane francuskom i bh. kuhinjom. Jelovnici se sastoje od obogaćenog aperitiva, predjela, jednog ili dva glavna jela, plate sireva, deserta i francuskih vina i šampanjca, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

U svijetu će 21. marta biti organizovane večere u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica. Više od 3.000 glavnih kuhara i restorana trebali bi učestvovati u ovom događaju sa vlastitim jelovnicima inspirisanim francuskom gastronomijom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Gorenje