Brinemo za okoliš
mo

Više od 500 trkača iz 15-tak zemalja na Drugom mostarskom polumaratonu

05.03.2018
MOSTAR, 5. mart 2018

Ostala su još nepuna tri tjedna do Drugog mostarskog polumaratona, a prema posljednjim informacijama, očekuje se dolazak više od 500 trkača iz petnaestak zemalja.

Ove se godine se Mostarski polumaraton održava kao središnji događaj u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se održati 23. i 24. Ožujka, unutar kojeg će biti održane ukupno tri utrke i stručna konferencija o trčanju.

Po riječima predsjednika organizacijskog odbora utrke Franje Lovrića, organizacija Mostar Run Weekenda ulazi u završnu fazu, a same prijave natjecatelja zatvaraju se 9. ožujka.

- Ove godine u programu imamo još dvije utrke, humanitarnu utrku u dužini od četiri kilometra i utrku za djecu u dužini od jednog kilometra - kazao je Lovrić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako će ove godine organizirati i Prvu stručnu konferenciju iz oblasti trčanja u Bosni i Hercegovini namijenjenu upravo trkačima.

- Na ovom događaju sudjelovat će vrhunski predavači, a govorit će o tehnikama, pripremama, ozljedama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte život - kazao je Lovrić.

Podsjetio je kako su utrku prošle godine najavili kao "polumaraton mostova", ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru morali su prilagoditi stazu.

- Sad je dosta manje problema nego prošle godine, ali staza koja će se trčati ove godine još nije konačno rješenje za Mostar. U svakom slučaju je atraktivnija i uključuje pet mostova. Povećanje visinske razlike je samo između desetog i jedanaestog kilometra - kazao je Lovrić.

Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani Ante Živković, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila Marija Vrajić – Trošić.

Na ovogodišnji Mostarski polumaraton, među ostalima, prijavila se i aktualna hrvatska prvakinja u polumaratonu Matea Parlov.

Inače, i ovogodišnja manifestacija održava se u organizaciji Udruge "Zdrav život – Kinezis", a partner je Sveučilište u Mostaru.

Sve informacije u vezi s utrkom mogu se vidjeti na www.kinezis.ba te na Facebook stranici www.facebook.com/Mostar-Half-marathon-polumaraton.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF