Brinemo za okoliš
jah

Rekordna posjećenost na Jahorini - Novourađene staze isprobalo 155.000 skijaša

05.03.2018
SARAJEVO, 5. mart 2018

Zimska sezona na Jahorini približava se stotom danu skijanja, a sudeći po rekordnoj turističkoj sezoni, uživanje u snijegu će se nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz  Olimpijskog centra „Jahorina“.

Navode da su oboreni svi rekordi od prethodne godine, te da je broj skijaša koji su isprobali novourađene staze dostigao cifru od 155.000. Također, oboren je i rekord posjećenosti u jednom danu, kada je planinu posjetilo gotovo 5.500 korisnika žičara i ski lifotva, dok je 15. februara ostvarena i milionita vožnja na olimpijskoj ljepotici.

Pored rekordne posjećenosti, Olimpijski centar ostvario je i značajne prihode od prodaje ski karata koji su uvećani  gotovo za 60 posto, dok su prihodi za februar za 80 posto veći u odnosu na februar prošle godine.

- Svi parametri, kao i sve veća zainteresovanost investitora za ulaganje i gradnju hotela na Jahorini, još jedan su od dokaza da je OC Jahorina na dobrom putu i da je Jahorina kao destinacija itekako vrijedna pažnje - navodi se u saopćenju.   

Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina“ pripremio je i brojna dešavanja na planini, poput trke poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice, koja će biti održana 10. marta u 17 časova. Trka će okupiti sve istinske zaljubljenike u skijanje, a učešće su pored čuvenog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji je zaštitno lice ove trke, potvrdile i brojne javne ličnosti među kojima su poznati skijaš Bojan Križaj, glumac Frano Lasić, pjevač Đule Van Gogh i mnogi drugi.

Svi gosti koji odluče da posjete planinu, imat će priliku i da besplatno testiraju najnovije modele Elan skija u periodu od 10. do 11. marta. U periodu od 15. do 18. marta Jahorina će u okviru Exit festivala ugostiti brojne poznate izvođače i dati novu dimenziju ovom poznatom festivalu.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Gorenje