Brinemo za okoliš
pi

Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji

23.02.2018
PODGORICA, 23.feb 2018

Pretresom osobnih stvari u stanu Dalibora Jaukovića (43), koji je sa srijede na četvrtak bacio bombu u dvorište veleposlanstva SAD u Podgorici, a zatim izvršio samoubojstvo, pronađene su bilješke na šest strana, ispisane rukopisom.

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

U prvim reakcijama istražitelji smatraju da je riječ o svojevrsnoj oporuci, oproštajnom pismu koje uobičavaju da ostave ljudi spremni da sebi oduzmu život.

Pismo će vještačiti forenzičari, ali će ga detaljno analizirati i profajleri: ukoliko se pokaže autentičnim, biće to jasan trag istražiteljima.

Osim oproštajnog pisma rekonstruisano je kretanje i ponašanje Dalibora Jaukovića neposredno prije napada.

Procjene istražitelja i sigurnosnih  službi govore da je Jauković bacio prvu bombu na Veleposlanstvo, pa da se vlastitom nespretnošću ubio prilikom pokušaja aktiviranja druge bombe koja ga je slučajno ubila.

Detaljnom pretragom terena nisu nađeni zatvarači ručnih bombi, što istražitelje navodi na zaključak da je Jauković u džepovima jakne rukama držao bombe spremne za aktiviranje.

Prema saznanjima "Pobjede", nadzorne kamere postavljene kod Veleposlanstva SAD-a mogle su da snime bacanje prve bombe i istraga će precizno utvrditi  je li zatvarač bombe bio ranije izvađen.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

san
Sanader odbacio krivnju na početku novog suđenja u slučaju Hypo
23.03.2018

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je, na početku novog suđenja, ponovio da se ne osjeća krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo.

ag
Agrokor postigao dogovor sa Sberbankom
22.03.2018

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

Gorenje