Brinemo za okoliš
tur

Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena turistička ponuda Hercegovine

23.02.2018
BEOGRAD, 23. feb 2018

Na 40. međunarodnom sajmu turizma, koji se održava od 22. do 25. veljače u Beogradu, svoju turističku ponudu, kulturu, običaje, vina, specijalitete i ostale proizvode koji privlače turiste, predstavlja blizu 1200 izlagača iz 56 zemalja, a među njima je i Bosna i Hercegovima.

Na ovogodišnjem sajmu BiH je predstavljena na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice iz BiH, okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija iz BiH.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), zajedno je s turističkim agencijama iz Hercegovine, predstavila je kreativni turistički brand "Hercegovina".

U moderno dizajniranom paviljonu Turističke zajednice HNŽ-a na megaposterima predstavljeni su najinteresantnije destinacije Hercegovine i turistički proizvodi. Na štandu su se okupili i poznati Mostarce sa svih strana svijeta i njihove prijatelje, koji su taj način doprinijeli popularizaciji turističke ponude Hercegovine, priopćeno je iz Turističke zajednice HNŽ-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF