Brinemo za okoliš
cg

Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo

22.02.2018
PODGORICA, 22. feb 2018

Crnogorska policija je potvrdila da je Dalibor Jauković sinoć poslije ponoći bacio bombu na Veleposlanstvo SAD-a u Podgorici, a zatim izvršio samoubojstvo, javila je TV Crne Gore. 

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

Na Jaukovićevom Facebook profilu se vidi da je nagrađen Medaljom za zasluge u području odbrane i sigurnosti bivše Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) 1999. godine. Na profilu je objavio i Povelju o odlikovanju s potpisom Slobodana Miloševića.

Eksplozija, za koju policija sumnja da je Jauković odgovoran, dogodila se oko ponoći.

"Pola sata nakon ponoći ispred objekta veleposlanstva SAD jedna osoba je izvršila samoubojstvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubojstva osoba je s raskršća kod Sportskog centra ubacila u krug veleposlanstva SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerojatnije je riječ o ručnoj bombi tzv 'kašikari'. U tijeku su uviđaj i identifikacija. Tužitelj je na licu mjesta i vodi uviđaj", napisala je crnogorska vlada na Twitteru.

Glasnogovornik State Departmenta Steve Goldstein je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca predmet preko zida veleposlanstva, javio je New York Times. Navodi se i da nitko u veleposlanstvu nije ozlijeđen.

Goldstein je dodao i da su sigurnosni dužnosnici veleposlanstva pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave te da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti radi li se o namjernom samoubilačkom napadu.

Veleposlanstvo je na svojoj internetskoj stranici priopćilo da američki građani za sada zbog sigurnosnih razloga trebaju izbjegavati zgradu veleposlanstva.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

san
Sanader odbacio krivnju na početku novog suđenja u slučaju Hypo
23.03.2018

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je, na početku novog suđenja, ponovio da se ne osjeća krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo.

ag
Agrokor postigao dogovor sa Sberbankom
22.03.2018

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

Gorenje