Okoliš
gg

Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici

22.02.2018
SARAJEVO, 22. feb 2018

Turistički vodiči iz Sarajeva su odlučili da Svjetski dan turističkih vodiča obilježe vođenjem korisnika Gerontološkog centra Nedžarići na Igman i Bjelašnicu.

- Ovo je za njih doživljaj s obzirom da sličnih prilika tokom godine nemaju. Zato su se vodiči iz Sarajeva potrudili li da im evociraju uspomene na olimpijske planine, ali i predstave nove sadržaje – izjavila je Feni turistički vodič Jadranka Šuster.

Izrazila je zahvalnost što su povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana donatori osigurali besplatan autobuski prijevoz i u hotelu Bjelašnica ugostili članove Gerontološkog centra.

Šuster je skrenula pažnju da status turističkih vodiča nije na zavidnom nivou, ali da zbog posjetitelja Sarajeva i drugih bh. gradova turistički vodiči još se žele baviti tim poslom.

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF