Brinemo za okoliš
jah

Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini

21.02.2018
ISTOČNO SARAJEVO, 21. feb 2018

Četvrto izdanje međunarodnog takmičenja u treil trčanju „Jahorina Ultra Trail“ (JUT) bit će održano od 27. do 29. jula ove godine na stazama u prirodi koje povezuju Jahorinu, Ravnu planinu, Romaniju i Trebević, najavljeno je danas u Skupštini Grada Istočno Sarajevo.

Takmičenje će biti održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, a u organizaciji planinarskog društva „Javorina”. 

 - Grad Istočno Sarajevo je prepoznao JUT kao važan sportsko-turistički događaj u kom vidimo priliku za izuzetnu promociju svih turističkih potencijala i kapaciteta u našem gradu. Kao najveće bh. takmičenje u treil trčanju, projekat, njegovi idejni tvorci i organizatori zaslužuju našu podršku. Turistička organizacija Istočnog Sarajeva učestvovaće i operativno i promotivno u realizaciji ovog projekta, a očekujemo da će podršku pružiti i druge institucije - izjavio je Vuković. 

Najavljen je i početak promotivne kampanje u okviru koje organizator trke, zajedno s Turističkom organizacijom Istočnog Sarajeva, Olimpijskim centrom Jahorina, ski centrom Ravna planina i zabavnim parkom Sunnyland pokreće jedinstvenu inicijativu nazvanu „JUT Bloggers Network“.

Riječ je o međunarodnoj mreži blogera-trkača i predstavnika medija koji će objavljujući aktuelnosti u vezi s trkom na Jahorini, kontinuirano raditi na promociji najvećeg bh. takmičenja u treil trčanju te na taj način pomoći da njegovo ovogodišnje izdanje bude najmasovnije dosad.

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

 - Iako je zimska sezona još u svojoj punoj snazi, uporedo smo počeli da planiramo i razvoj ljetne sezone, a upravo je JUT jedan od njenih glavnih pokretača. Drago nam je što ovo takmičenje stiče jednu ozbiljnu tradiciju i što je svake godine sve bolje organizovano i sa sve većim brojem takmičara koji dolaze iz različitih zemalja širom svijeta - dodala je Ivkić. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF