Brinemo za okoliš
bj

Sutra studentski pohod na Bjelašnicu

16.02.2018
SARAJEVO, 16.feb 2018

U saradnji sa Studentskim parlamentom UNSA, studentskim organizacijama Univerziteta u Sarajevu i ZOI'84, sutra će biti organiziran pohod na Bjelašnicu i ima za cilj promociju prirodnog bogatstva i turističkih kapaciteta ove prelijepe olimpijske planine.

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

Napominju da POHOD nije komercijalnog karaktera, a za cijenu od osam konvertibilnih maraka studenti dobijaju organizaciju cijelog događaja uz ručak, čaj, prijevoz, zabavni program i igre na snijegu kao i velike popuste na ski pass uz pomoć općina Trnovo i Stari Grad, saopćeno je.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF