Brinemo za okoliš
jah

Nagrađen milioniti skijaš na Jahorini

15.02.2018
SARAJEVO, 15. jan 2018

Olimpijski centar Jahorina dodijelio je nagradu milionitom skijašu, a to je ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone.

Nagradu je dobila djevojčica Valentina Carmo iz Luksemburga, koja sa sedam godina već uživa u skijanju i boravku na planini.

Ski centar Jahorina prvi je u regionu počeo sa radom 3. decembra, te se broj skijaša u odnosu na prethodnu godinu povećao za 48 odsto, dok su prihodi od prodaje karata samo do kraja januara povećani za 90 odsto. Pored toga, već sredinom februara premašeni su svi rezultati od prošle sezone, saopćeno je iz OC Jahorina. 

Prilikom dodjeljivanja nagrade, generalni direktor  Dejan Ljevnaić, kazao je da su u OC Jahorina ponosni što je već na početku februara ostvarena milionita vožnja žičarom, čime je dostignut još jedan od rekorda u ovoj skijaškoj sezoni.

- Našem milionitom skijašu ovim putem želimo da omogućimo besplatan ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone. Također, kako je bezbjednost na skijalištu prioritet našeg tima, odlučili smo da je kaciga idealan poklon za ovu priliku jer želimo da apelujemo na sve skijaše da vode računa o svojoj bezbjednosti – dodao je Ljevnaić.

Pored svečane dodjele nagrade, uprava Olimpijskog centra Jahorina ponovo je pozvala javnost da bude dio humanitarne trke "Skijaj za život“, predviđene za subotu, 17. februar od 12.00 sati na stazi Poljice.

Dobrotvorni spust novim stazama Jahorine realizuje se u saradnji sa fondacijom "Podrži život", a prikupljena sredstva namijenjena su liječenju teško oboljelim mališanima Petru Petroviću, Loli Medenici i Anđeli Janković.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

SBF