Brinemo za okoliš
vu

Policija spriječila dolazak prosvjednika na zagrebački Trg sv. Marka

12.02.2018
ZAGREB, 12. feb 2018

Prosvjed zbog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića održat će se na Trgu bana Jelačića, a ne na Trgu sv. Marka, kako su organizatori htjeli i najavili, jer je policija zabranila pristup prosvjednicima na Gornji grad.

Uoči prosvjeda, koji se održava u organizaciji Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i najavljen je za 10 sati, policijska vozila su zapriječila pristup Gornjem gradu, gdje je smještena zgrada hrvatske vlade.

Iz policije su priopćili kako je temeljem "sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata" privremeno ograničen pristup Markovu trgu.

Na Trgu bana Jelačića skupljaju se sudionici skupa, članice Udruge i branitelji i izražavaju nezadovoljstvo zbog zabrane, a organizatori postavljaju binu i razglas, javila je Hina.

Skup osiguravaju jake policijske snage, interventna policija i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu.

Prosvjed organizira Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Inače, ceremonija svečanog dočeka predsjednika Republike Srbije najavljena je za 10:30 sati u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, na Pantovčaku.

Nakon toga slijedi "tête-à-tête" susret hrvatske predsjednice i srbijanskog predsjednika, te bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Vučić i Grabar-Kitarović predstavnicima medija obratit će se u 12:30 sati.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF