Brinemo za okoliš
ng

Preminuo glumac Nebojša Glogovac

09.02.2018
Glumac Nebojša Glogovac izgubio je bitku sa opakom bolešću. Prije desetak dana primljen je u Institut za onkologiju, a mediji su već tada naveli da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.  

Glogovac je rođen  30. augusta 1969. godine u Trebinju. Jedna od njegovih  prvih većih uloga  bila je u televizijskoj seriji "Bolji život" iz 1987. godine. 

Godine 1990. godine upisao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su studirali Vojin Ćetković, Nataša Ninković i Sergej Trifunović.

Igrao je u seriji "Ravna gora", a upamćen je i po ulogama u filmovima  "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi", kao i u serijama "Porodično blago", "Vratiće se rode", "Vojna akademija".

Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je u televizijskoj seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine", gdje je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gdje je odigrao niz zapaženih uloga, među kojima se ističu uloge u predstavama "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Hadersfild", "Šine", "Lutalica", "Lažni car Šćepan Mali", "Hamlet".

Glogovac je prošle godine proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu "Ustav Republike Hrvatske" na festivalima u Puli i Londonu, kao i Gran pri na Filmskim susretima u Nišu.

Bio je dobitnik i Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje u predstavi "Hadersfild" na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, nagrade Grada Beograda za filmsku umjetnost, kao i nagrade "Miloš Žutić", statuetu "David Štrbac", nagradu "Branka i Mlađa Veselinović".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF