Brinemo za okoliš
fup

Akcija FUP-a - Uhapšene dvije osobe u Sarajevu

07.02.2018
SARAJEVO, 7. feb 2018

U akciji Federalne uprave policije po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi na tri lokacije i uhapšene dvije osobe koje se sumnjiče za pranje novca i navođenje na prostituciju, potvrđeno je za N1.

Po riječima glasnogovornice Tužilaštva KS Azre Bavčić uhapšene osobe su osumnjičene da su od 2009. do 2018. godine radi pribavljanja veće protupravne imovinske koristi navodili i poticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga na području sarajevskog kantona.

Nezvanično, među uhapšenim je Selvedin Bulbul, poznat kao učesnik protesta boraca ispred Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Akcija kodnog naziva "Neon" još uvijek je u toku.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF