Brinemo za okoliš
bl

Trojica Banjalučana osumnjičena za 'pranje' 3,2 miliona KM

06.02.2018
BANJA LUKA, 6.feb 2018

Policija RS-a podnijela je danas Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv tri osobe, za koje se sumnja da su izvršenjem krivičnog djela pranje novca, u legalne tokove ubacili ukupnu vrijednost tzv. „prljavog novca“ u iznosu od 3.251.711 KM.

Osobe inicijala D.B. (1959.), Z.M. (1968.) i M.B. (1964.) iz Banje Luke se sumnjiče da su novac koji je pribavljen izvršenjem krivičnih djela koristili u privrednom ili drugom poslovanju.

Tim novcem su kupovali, gradili i opremili stambene i poslovne objekte u Banjoj Luci i Čelincu, te za kupovinu luksuznih motornih vozila i kupovinu akcija privrednih društava.

Nezvanično u pitanju su braća Dragiša i Miodrag Brnić, od ranije poznati po krivičnim djelima te Zoran Malešević.

Dragiša Brnić je hapšen u okviru međunarodne policijske akcije "Global", zbog sumnje u trgovinu drogom.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF