Brinemo za okoliš
micr

Rane prijave još uvijek otvorene za Microsoft NetWork 8 konferenciju

01.02.2018

Pod sloganom „Make it cLoud“, najveća poslovno-tehnološka konferencija u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork 8, održat će se od 18. do 20. aprila 2018. godine u Grand Hotelu Neum, a rane prijave za učešće otvorene su do 23. februara 2018. godine.

U aprilu prošle godine Microsoft NetWork 7 konferencija okupila je preko 900 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora. Microsoft NetWork konferencija svake godine dobiva na značaju ne samo brojem učesnika koje privlači, već i utjecajem kojeg direktno ostvaruje na poslovne tokove, te prepoznatljivošću u medijima i široj javnosti.

Ove godine, učesnicima će biti ponuđena predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja. Pored predavanja, učesnici će tokom prvog konferencijskog dana moći prisustvovati i tematskim radionicama.

"Tematske cjeline na ovogodišnjoj konferenciji prate Microsoftovu globalnu strategiju, a imaju za cilj da našim partnerima i korisnicima pokažu načine kako mogu unaprijediti svoje poslovanje korištenjem naprednih cloud-baziranih servisa.", istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Predavanja će se odvijati u salama kongresnog centra Grand Hotela Neum, a zvanično otvaranje konferencije planirano je za 18. april 2018. godine.

Kotizacija za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 8 iznosi 400 KM (+17% PDV), a svi oni koji se prijave do 23. februara 2018. godine ostvaruju popust na rane kotizacije od 100 KM te plaćaju kotizaciju u iznosu od 300 KM (+17% PDV).

Kao i prethodnih godina studentima je omogućeno da učestvuju na najvećoj IT konferenciji u Bosni i Hercegovini uz plaćanje studentske kotizacije u iznosu od 50 KM (+ 17% PDV).

Sve informacije o MSNetWork 8 konferenciji pod sloganom MAKE IT cLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter Molim vas da koristite zvanične hashtagove konferencije prilikom dijeljenja vijesti na društvenim mrežama #msnetwork8 i #makeitcloudNAJNOVIJE IZ RUBRIKE

start me
JEDNOGLASAN ZAKLJUČAK KONFERENCIJE “START ME UP”: PODUZETNI MLADI LJUDI SU NAJVEĆI POTENCIJAL
21.02.2018

Događaj kojeg su zajedno organizovali BURCH univerzitet i Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je doveo neka od najzvučnijih regionalnih i globalnih imena u svijetu osnivanja start-upa.

tel
Uskoro aplikacija koja prepoznaje ima li bakterija u hrani
21.02.2018

Nakon već pola sata, mikroskop koji se može dodati bilo kojoj kameri pametnog telefona, pokazuje bakterije na zaslonu.

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

SBF