Brinemo za okoliš
krivaja - visoko.co.ba

Krivična prijava za trgovanje imovinom zavidovičke "Krivaje" u stečaju

26.01.2018
Sarajevo, 26. januara 2018. godine 

(s.r.) 

Ministarstvo energetike, industrije i rudarstva u Vladi FBiH će podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih za trgovanje nekretninama  u Krivaji Mobel d.o.o. Zavidovići u stečaju i IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, a vezano za ugovore  sa kompanijama  Marić d.o.o. Žepče, Makro Drvo d.o.o. Žepče, Prograd d.o.o. Žepče i FEDIS d.o.o. Zavidovići, saopšteno je iz Vlade  FBiH.

Naime, Vlada FBiH je održala telefonsku sjednicu i  Ministarstvu dala saglasnost za podnošenje izvještaja o počinjenju krivičnog djela Tužilašatvu kantona Sarajevo.
U saopštenju stoji da  je Vlada usvojila informaciju Ministarstva energije, rudarstva i industrije o pokretanju aktivnosti vezanih za analizu ugovora i procesa koji se vode u Krivaja Mobel d.o.o. Zavidovići u stečaju i IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, a u vezi sa Ugovorom o prodaji nekretnina i pokretnih stvari i Anexom I Ugovora, zaključenih između IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju i Marić d.o.o. Žepče, Makro-Drvo d.o.o. Žepče, Prograd d.o.o. Žepče i FEDIS d.o.o. Zavidovići.

„Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo je da, zajedno s Federalnim pravobranilaštvom, sačini analizu ugovora. Kako Federalno ministarstvo ne raspolaže potpunom dokumentacijom, Vlada Federacije BiH mu je dala saglasnost da koristi dokumentaciju kojom raspolažu advokati angažovani po punomoći stečajnog upravnika IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju u predmetu Revizije pred Vrhovnim sudom Federacije BiH protiv tuženih Marić d.o.o. Žepče, Makro-Drvo d.o.o. Žepče, Prograd d.o.o. Žepče i FEDIS d.o.o. Zavidovići“, stoji u saopštenju.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF