Brinemo za okoliš
vi

'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara

19.01.2018

SARAJEVO, 19. jan 2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

Na tom prestižnom festivalu, koji se organizuje 11-tu godinu po redu, učestvovat će preko 80 izlagača/proizvođaća domaćih i stranih vina i gastro proizvoda, a po prvi put bit će  predstavljena domaća  vrhunska  vina autohtonih sorti  Žilavka I Blatina koja su na Decanter World Wine Awards 2017. osvojila nagradu Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine.

- Decanter World Wine Awards je naprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se održava u Londonu. Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijeloga svijeta osvojiti nagradu Platinum – Best Central & Eastern European i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autoktonih sorti Žilavka i Blatina u samu svijetsku vinsku elitu - saopćili su organizatori. 

Cilj Festivala jeste promocija vinske industrije i kulture vina, turizma i ugostiteljstva, proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena turistička ponuda Hercegovine
23.02.2018

Na ovogodišnjem sajmu BiH je predstavljena na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice iz BiH, okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija iz BiH.

par
Pariz privukao rekordan broj turista u 2017.
23.02.2018

Za Pariz je 2017. godina, kada je riječ o stranim posjetiteljma, bila najbolja u najmanje posljednjih deset godina, javlja agencija Reuters, a prenosi SEEbiz.

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

SBF