Apoteke Sarajevo
odbjegli japanac

Vremešnog bossa odale tetovaže: Uhapšen 74-godišnji odbjegli yakuza

12.01.2018
Bangkok, 12. Januar (z.č)

Tajlandska policija je uhapsila 74-godišnjeg odbjeglog člana Japanske bande kada su se na internetu pojavile fotografije njegove tetovaže preko cijelog tijela.

U policijskoj izjavi je navedeno da je vremešni bjegunac Shigeharu Shirai uhapšen u srijedu sjeverno od Bangoka gdje se krio duže od 10 godina da bi izbjegao optužbe za ubistvo člana suparničke bande.

Hapšenje je uslijedilo nakon što ga je neki slučajni prolaznik, impresioniran tetovažama, uslikao za šahovskim stolom prošlog avgusta. Fotografija je na društvenim mrežama podjeljena više od 10.000 puta.(fotografija koja ga je odala)

Policija je navele da je Shirai, zajedno sa još sedmoricom drugih, optužen za ubistvo  Kazuhiko Otobe, a nalog za njegovo hapšenje je izdat prije 15 godina.

Shirao i Otobe su bili pripadnici rivalskih frakcija povezanih sa Yamaguchi-gumi, najstarijim podzemnim, yakuza sindikatom. Tetovaže preko cijelih leđa i ramena, i odječen dio malog prsta su zaštitni znaci ozloglašenih Japanskih yakuza.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mac
Macron i Merkel danas o reformama EU i eurozone
19.01.2018

Kancelarka dolazi u zvaničnu posjetu, a na dnevnom redu su brojne evropske i globalne teme.

tur
Turska neće prihvatiti ništa manje od članstva u EU
19.01.2018

Celik je rekao da Evropska unija ne poštuje sve odredbe ugovore o migrantima te da obećana finansijska pomoć za izbjeglice ne dolazi pravom dinamikom.

kon
CNN: SAD su pred novom velikom političkom krizom zbog budžeta
19.01.2018

Sjedinjene Američke Države su pred velikom političkom krizom, piše CNN pojašnjavajući blokadu usvajanja budžeta i odluke o privremenom finansiranju do 16. februara.