Brinemo za okoliš
odbjegli japanac

Vremešnog bossa odale tetovaže: Uhapšen 74-godišnji odbjegli yakuza

12.01.2018
Bangkok, 12. Januar (z.č)

Tajlandska policija je uhapsila 74-godišnjeg odbjeglog člana Japanske bande kada su se na internetu pojavile fotografije njegove tetovaže preko cijelog tijela.

U policijskoj izjavi je navedeno da je vremešni bjegunac Shigeharu Shirai uhapšen u srijedu sjeverno od Bangoka gdje se krio duže od 10 godina da bi izbjegao optužbe za ubistvo člana suparničke bande.

Hapšenje je uslijedilo nakon što ga je neki slučajni prolaznik, impresioniran tetovažama, uslikao za šahovskim stolom prošlog avgusta. Fotografija je na društvenim mrežama podjeljena više od 10.000 puta.(fotografija koja ga je odala)

Policija je navele da je Shirai, zajedno sa još sedmoricom drugih, optužen za ubistvo  Kazuhiko Otobe, a nalog za njegovo hapšenje je izdat prije 15 godina.

Shirao i Otobe su bili pripadnici rivalskih frakcija povezanih sa Yamaguchi-gumi, najstarijim podzemnim, yakuza sindikatom. Tetovaže preko cijelih leđa i ramena, i odječen dio malog prsta su zaštitni znaci ozloglašenih Japanskih yakuza.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

br
Čelnici EU usvojili smjernice za buduće odnose s Britanijom
23.03.2018

Čelnici 27 zemalja koje ostaju u Evropskoj uniji nakon Brexita usuglasili su se o zajedničkom pristupu predstojećim pregovorima s Britanijom o budućim odnosima.

sk
Čelnici Evropske unije usuglasili su se kako je "krajnje vjerovatno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja
23.03.2018

Čelnici Evropske unije usuglasili su se kako je "krajnje vjerovatno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćerku, navodi se današnjem saopćenju.

kat
Španski Vrhovni sud optužio 13 katalonskih čelnika za pobunu
23.03.2018

Španski Vrhovni sud optužio je 13 katalonskih separatističkih političara, uključujući i odbjeglog regionalnog predsjednika Carlesa Puigdemonta, za pobunu i njihov pokušaj da proglase nezavisnost od Španije.

Gorenje