Apoteke Sarajevo
ru

Novi protest penzionisanih rudara Rudnika Zenica

11.01.2018
ZENICA, 11. jan 2018

Grupa zeničkih rudara koji su ostvarili pravo na penziju ali još nisu penzionisani zbog neuplaćenih doprinosa, tokom današnjeg protesta ispred upravne zgrade Rudnika Zenica najavili su da će stupiti u štrajk glađu.

Oni insistiraju da se ubrza proces dobijanja zarađenih penzija, da vlasnici preduzeća izvrše svoje obaveze i uplate dugovanja po osnovu doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, što je osnovni uvjet da oni dobiju penzije.

Na današnjem mirnom protestu oni insistiraju da se u naredna tri dana riješe problemi u vezi s njihovim penzionisanjem na nivou JP Elektroprivrede ili Vlade FBiH, s obzirom da Rudnik Zenica nema sredstva za izmirenje obaveza.

Protest penzionisanih rudara se neće prekidati, kako su poručili, dok se ne ispune sva obećanja koja su im data u više navrata, a najavili su i radikalnije mjere dok čekaju zarađene penzije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.