Brinemo za okoliš
po

Nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori

11.01.2018
PODGORICA, 11.jan 2018

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nastavljeno je u četvrtak u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedoka suradnika Aleksandra Sinđelića, koji tvrdi da je odbio zadatak Eduarda Šimakova da ubije tadašnjeg premijera Mila Ðukanović.

 "Istog trenutka kada me je to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti to uraditi, jer je sigurnosna situacija bila loša, ne bavim se kriminalom", kazao je Sinđelić.
 
 Odvjetnik obrane upitao je Sinđelića je li i ranije organizirao slične događaje, spominjući demonstracije 2015. godine, na što je Sinđelić odgovorio kako nije rukovodio ili organizirao ovakve ili slične događaje.

 "Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio, ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje spominjali ovo za 2016. godinu", kazao je Sinđelić. 

 Sinđelić je optužio Ruse i naveo da su oni došli na poziv Demokratskog fronta i da su molili za pomoć, a onda ih "namjestili".

 Također je negirao da ga je netko pripremao za saslušanje, kao i da nije slušao razgovore iz mjera tajnog nadzora. Naveo je i da takvo pitanje smatra uvredljivim, prenose crnogorski mediji.
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

san
Sanader odbacio krivnju na početku novog suđenja u slučaju Hypo
23.03.2018

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je, na početku novog suđenja, ponovio da se ne osjeća krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo.

ag
Agrokor postigao dogovor sa Sberbankom
22.03.2018

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

SBF