Apoteke Sarajevo
krcko

ZBOG VELIKOG INTERESA PUBLIKE U NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO DVIJE IZVEDBE BALETA ‘KRCKO ORAŠČIĆ’ U JANUARU

11.01.2018
Nakon tri izvedbe predstave “Krcko Oraščić” u produkciji Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo odigranog pred potpuno rasprodanim gledalištem, Narodno pozorište je odlučilo obradovati svoju publiku i omogućiti čak dva izvođenja ove predstave u mjesecu januaru, tačnije u utorak i srijedu 23. i 24. januara 2018. godine.  

- Želja nam je da naša publika u što većem broju doživi čaroliju ovog najgledanijeg i najizvođenijeg baleta u raskošnoj produkciji sa gotovo stotinu izvođača na sceni- kažu iz ove institucije.

Pored ansambla Baleta Narodnog pozorišta posebnu radost i šarm ovoj predstavi donose  djeca, polaznici škole baleta, Osnovne muzičke i baletne škole Novo Sarajevo, Osnovne muzičke škole Mladen Pozajić kao i Srednje baletne škole Mladen Pozajić.

Ovaj predivni balet uz prekrasnu muziku Petra Iljića Čajkovskog izvodi se uz pratnju sjajnih muzičara Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati maestra Samra Gulamović.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo ili online na web stranici www.nps.ba.

Izvedbe počinju u 19,30 sati.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.