Brinemo za okoliš
mer

Schultz: Još su "velike prepreke" pred koalicijskim pregovorima

11.01.2018
BERLIN, 11. jan 2018

Čelnik njemačkih Socijaldemokrata (SPD) Martin Schulz izjavio je u četvrtak da je njegova stranka pronašla zajedničko tlo s konzervativcima kancelarke Angele Merkel u brojnim poljima, ali da još postoje "velike prepreke" da se raščiste prije nego što bi SPD mogao pristati da uđe u vladajuću koaliciju.

Dvije stranke u četvrtak su ušle u završni dan takozvanih "istražnih" razgovora - više od tri mjeseca nakon održavanja nacionalnih izbora - prije nego što odluče da li je ostvaren dovoljan napredak za ulazak u sveobuhvatne pregovore.

Schulz je izjavio da će SPD pristati na formiranje koalicije tek onda kada bude siguran da će takva vlada osnažiti Evropu, dodajući da će njegova stranka dati prijedloge kako da se to učini tokom današnjih razgovora, prenosi Reuters.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF