Brinemo za okoliš
dav

Donald Trump stiže na ovogodišnji forum u švicarskom Davosu

10.01.2018
WASHINGTON, 10. jan 2018

Američki predsjednik Donald Trump će prisustvovati Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, potvrdio je visoko pozicionirani izvor iz američke administracije, javlja Reuters. Forum u Davosu u Švicarskoj će ove godine biti održan, kako je najavljeno, na internet stranici od 23. do 26. januara.

Trump bi, kako je rečeno, trebao prisustvovati jednom od najvažnijih okupljanja svjetskih lidera, intelektualaca, javnih ličnosti i poslovnih ljudi. Naredni samit u Davosu će biti 48. po redu a, prema najavi na internet stranici, program i projekti će biti pod zajedničnim motom „Izgradnja zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu“.

- Dubina i širina ovogodišnjeg programa najavljuje da će ovo biti samit nad samitima - navodi organizator. Na dnevnom redu će biti brojni globani izazovi, od migrantske krize, tehnološke revolucije, progona Rohinja, situacije u Siriji, budućoj ulozi Indije do novog svjetskog poretka i klimatskih promjena.  NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF