Apoteke Sarajevo
mar

Macron apelovao na Kinu da šire otvori svoje tržište

09.01.2018
PEKING, 9. jan 2018

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u utorak je apelovao na kineske čelnike da šire otvore svoje tržište i upozorio je da bi nedostatak akcije mogao nagnati druge zemlje da zatvore vlastita tržišta.

U današnjem govoru kineskim i francuskim poduzetnicima u poslovnom parku, Macrion je ukazao na francuski prošlogodišnji trgovinski deficit s Kinom od 30 milijardi eura i upozorio je da je to politički neodrživo.

- Ako se ne suočavamo s time na odgovoran način, prirodnom reakcijom, put koji smo dugo gradili mogao bi biti zatvoren s obje strane - izjavio je Macron.

Francuski predsjednik je u posjeti Pekingu, u onome što je njegova vlada nazvala turnejom širenja francuskih i evropskih veza s Kinom. On je ranije izjavio kako se nada ustanovljavanju širokog partnerstva po pitanju klime i na drugim poljima, prenosi Associated Press.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jab
Rusija obustavlja uvoz jabuka iz BiH zbog pošiljke prepakovanih poljskih jabuka
19.01.2018

Upravu je o tom slučaju jučer obavijestila Ruska federalna služba za fitosanitarni nadzor, a kao zemlja porijekla jabuka u spornoj pošiljki navedena je Poljska.

sa
Otvorene prijave za 'Sarajevo Business Bridge Awards 2018'
19.01.2018

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

701
Dodijeljeni grantovi za 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva
18.01.2018

Predstavnici Farma II projekta i 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva potpisali su danas u Sarajevu ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u sektoru peradarstva u ukupnom iznosu od 600.000 KM.