Apoteke Sarajevo
kino

Najslabija posjeta u američkim kinima u posljednje dvije decenije

09.01.2018

SAD, 09. januar (z.č)

Sa porastom popularnosti streaminga, najveći kino lanci u Sjedinjenim Američkim Državama bilježe drastičan pad posjećenosti. Prema dostupnim podacima, 2017. godina je bila najlošija po broju prodanih kino ulaznica u protekle 22 godine, a kao glavni krivci su označeni Netflix, Amazon i druge streaming platforme.

-Sada imate više sadržaja i više dostupnih platformi nego ikada prije u istoriji – prokomentarisao je Paul Dergarabedian, medijski analitičar, a prenosi Foxla.com
Na pad posjete svakako utiču i popularni sajtovi poput Rotten Tomatoesa koji se bave ocjenjivanjem najnovijih filmskih ostvarenja na kojima potencijalna publika može prije odlaska u kino provjeriti da li je određeno ostvarenje vrijedno ulaznice, kokica od 12 i sode od 10 dolara, nakon čega će u sali biti podvrgnuti 15-minutnim marketinškim bombardovanjem uz dodatnih desetak minuta najava drugih filmskih ostvarenja.

Pomenutu „torturu“ mora proći svaki gledalac prije nego što dođe do sadržaja za koji je zaista i platio ulaznicu.

Novonastalim okolnostima se već prilagođavaju i kino lanci pa se mnoge dvorane prilagođavaju i adaptiraju  prevashodno posjetama porodica sa djecom, prenosi sputniknews.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milenijalci
Evo kakve su prehrambene navike „milenijalaca“
11.01.2018

Zbog užurbanog načina života rođeni u periodu 1980-1996, nisu naučili kuhati, jedu sve više gotove hrane, ali jedu voća podjednako kao njihovi predci.

aligator
Fascinantno: Kako su aligatori preživjeli u zaleđenom jezeru?
10.01.2018

Aligatori u Sjevernoj Karolini preživjeli su prošlosedmični nezabilježeni hladni val i niske temperature tako što su vrhom njuške probili led na površini i tako sami sebi omogićili disanje u zamrznutom jezeru.

cudesna afrika
10 zanimljivih činjenica o čudesnoj Africi
09.01.2018

Za neke ste možda znali, ali za neke ćete sigurno čuti prvi put