Brinemo za okoliš
pol

Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije

09.01.2018

RIM, 9. jan 2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.

U saopćenju italijanskih karabinjera navodi se da je u operaciji razbijen veliki klan grupe organiziranog kriminala ‘Ndrangheta, sa sjedištem u južnoj regiji Kalabrija.

Karabinjeri navode da je operacije izvedena u saradnji s njemačkom policijom.

Saopćili su da su se klanovi porodica Farao i Masrincola infiltrirali u poslovne aktivnosti u obje zemlje, posebno one vezane s proizvodnjom vina, hrane, odvozom smeća i pogrebnim preduzećima.

Brojni javni zvaničnici osumnjičeni su za korupciju, navodi se u saopćenju, ne konkretizujući da li su oni iz Italije ili iz obje zemlje.

U operacijama je zaplijenjeno pedesetak miliona eura mafijaških sredstava.

Detalji operacije bit će objavljeni na konferenciiji za novinare tokom dana u južnom gradu Catanzaro, iz koga su antimafijaški tužioci pokrenuli istragu, prenosi Reuters.

 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF