Brinemo za okoliš
bb

STEAM NE PRIHVATA BITCOIN

09.01.2018
Krajem aprila 2016. godine Steam je uveo bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali je 2017. odlučio da više ne prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja. 

Kako je na njihovom službenom blogu objašnjeno, bitcoin zbog naglih promjena vrijednosti više nije stabilan da bi se njime plaćale usluge. 

Drugi problem su transakcijski troškovi koje korisnici moraju platiti pri svakom plaćanju bitcoinima. Krajem aprila 2016. godine vrijednost bitcoina je iznosila 450 dolara, a transakcijski troškovi 20 centi. 

Prošle nedjelje, usljed povećanja vrednosti na 10.000 dolara, transakcijski troškovi su se popeli na 20 USD.

Sve to korisnicima stvara prevelike troškove u odnosu na standardnu kupovinu igraćih naslova, putem debitnih i kreditnih kartica iza kojih stoji "pravi" novac. 

Iz Steama navode kako je zbog velikih oscilacija u vrijednosti bitcoina ponekad potrebno ili korisniku refundirati troškove ili zatražiti plaćanje razlike koja je nastala promjenom vrijednosti bitcoina, što za sobom povlači nove transakcijske troškove.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zvijezde
(VIDEO) Zaboravite na snijeg, uživajte u jedinstvenom putovanju
23.03.2018

U ovoj snježnoj večeri predlažemo vam jedno neobično putovanje. Pogledajte video, uživajte i učite !

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

telef
PAKOVANJE OTKRIVA FUNKCIJE HTC DESIRE 12
22.03.2018

Portal Android Authority objavio je fotografiju na kojoj se nalazi retail pakovanje budućeg HTC-ovog pametnog telefona Desire 12.

SBF