Apoteke Sarajevo
bb

STEAM NE PRIHVATA BITCOIN

09.01.2018
Krajem aprila 2016. godine Steam je uveo bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali je 2017. odlučio da više ne prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja. 

Kako je na njihovom službenom blogu objašnjeno, bitcoin zbog naglih promjena vrijednosti više nije stabilan da bi se njime plaćale usluge. 

Drugi problem su transakcijski troškovi koje korisnici moraju platiti pri svakom plaćanju bitcoinima. Krajem aprila 2016. godine vrijednost bitcoina je iznosila 450 dolara, a transakcijski troškovi 20 centi. 

Prošle nedjelje, usljed povećanja vrednosti na 10.000 dolara, transakcijski troškovi su se popeli na 20 USD.

Sve to korisnicima stvara prevelike troškove u odnosu na standardnu kupovinu igraćih naslova, putem debitnih i kreditnih kartica iza kojih stoji "pravi" novac. 

Iz Steama navode kako je zbog velikih oscilacija u vrijednosti bitcoina ponekad potrebno ili korisniku refundirati troškove ili zatražiti plaćanje razlike koja je nastala promjenom vrijednosti bitcoina, što za sobom povlači nove transakcijske troškove.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.