Apoteke Sarajevo
3k

HUAWEI P11 SA TRI KAMERE

09.01.2018
Evan Blass, poznatiji kao @evleaks, u posjedu je reklamnih materijala za jedan od sljedećih Huaweijevih mobitela iz serije P. 

Materijali se odnose na model P11, koji će se na tržištu pojaviti u 2018. godini. 
Očekuje nas telefon koji će sa svoje zadnje strane imati tri kamere. 

Zahvaljujući tome telefon bi trebao da bude u mogućnosti da snima fotografije od 40 MP. Takođe, u materijalima se spominje i kako će neimenovani telefon imati mogućnost hibridnog zumiranja do 5X. 

Huawei neće zapostaviti niti ljubitelje selfija koji će dobiti samo jednu kameru, ali bitno veće rezolucije nego što je bio slučaj do sada - 24 MP. 

Kamera bi, prema navodima iz reklamnim materijala, trebala da snima dobre selfije i u uslovima lošijeg osvjetljenja. 

Nova optika njemačke kompanije Leica trebala bi da hvata 100% više svjetlosti u odnosu na trenutnu, dok uz pomoć Pro Night Moda Huawei obećava snimanje "prekrasnih noćnih scena".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.