Brinemo za okoliš
dalida burzić - start bih

Burzić tužila Balijagića za klevetu

08.01.2018

Sarajevo, 08. januara 2018. godine

(s.r.)

Glavna tužiteljica Tužilaštva kantona Sarajevo Dalida Burzić je tužila za klevetu Faruka Balijagića, advokata iz Tuzle koji je u bijegu iz BiH nakon potvrđene optužnice protiv njega, a za podsticanje na ubistvo i privremenog puštanja iz pritvora zbog problema sa zdravljem.

Balijagić je u intervjuu za RTRS u julu 2016. godine Burzić optužio da stoji iza pokušaja njegovog ubistva u  Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je biop u pritvoru, te da je uzela 100.000 eura da zataška smrt Dženana Memića.

„Ona je kriminalka, najkorumpiranija nositeljica neke funkcije u pravosudnom sistemu BiH. Uzela 100.000 eura da zataška smrt Dženana Memića, reketira premijera kantona Sarajevo, uzima novac od majke nekog Inajetovića... Poklopili su se njeni i interese onog političkog establišmenta koji je želio mene izopćiti iz ovih vremenskih  prostora i sa scene, a  to je najbolje smrću u kazne-popravnom zavodu u Sarajevu“, kaže Balijagić u tom intervjuu u  kom tvrdi da mu, dok je bio u pritvoru, Kantonalni sud u Sarajevu nije odobrio medicinsku pomoć koja mu je bila neophodna, te da iza toga stoji „tajna policija“.  

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kcus
Na KCUS-u iznenađeni Konakovićevim riječima
23.02.2018

Direktorij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćio je danas da je iznenađen riječima premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića u jučerašnjem intervjuu.

la
Lagumdžija: Opasnost od ponovnog pokušaja razbijanja BiH
23.02.2018

Istakao je da se današnje podjele u Evropi na snage društva zajedničkih vrijednosti i na promotore segregacije prelamaju preko zapadnog Balkana, kao poprišta geostrateške budućnosti širih prostora.

bih
Stanje na cestama 23. 02. 2018.
23.02.2018

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kg, na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

SBF