Okoliš
yu

YOUTUBE POKREĆE SERVIS ZA STREAMOVANJE MUZIKE

08.01.2018
Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTubea sljedeće godine biti pokrenut novi servis za streamovanje muzike koji se bazira na plaćanju pretplate. 

Novi servis nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u martu sijedeće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea (nakon Play Musica i YouTube Music Keyja), da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music. 

Postignuti su dogovori o saradnji sa većim imenima sa područja muzičkog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (sa kojim je ugovor o saradnji već potpisan) te servis Vevo koji poseduje široku biblioteku muzičkih videoradova. 

Pregovori navodno traju i sa preostalim većim muzičkim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zvijezde
(VIDEO) Zaboravite na snijeg, uživajte u jedinstvenom putovanju
23.03.2018

U ovoj snježnoj večeri predlažemo vam jedno neobično putovanje. Pogledajte video, uživajte i učite !

škola
Richmond Park Schools u BiH:Britansko iskustvo i najviši obrazovni standardi
22.03.2018

Nasljeđujući škole od organizacije Global Education, Stirling Education sa sobom donosi značajno iskustvo britanskog obrazovanja kako bi pomogli isporučivati najviše obrazovne standarde, istovremeno usvajajući najbolje prakse iz Velike Britanije.

telef
PAKOVANJE OTKRIVA FUNKCIJE HTC DESIRE 12
22.03.2018

Portal Android Authority objavio je fotografiju na kojoj se nalazi retail pakovanje budućeg HTC-ovog pametnog telefona Desire 12.

Gorenje