Apoteke Sarajevo
yu

YOUTUBE POKREĆE SERVIS ZA STREAMOVANJE MUZIKE

08.01.2018
Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTubea sljedeće godine biti pokrenut novi servis za streamovanje muzike koji se bazira na plaćanju pretplate. 

Novi servis nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u martu sijedeće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea (nakon Play Musica i YouTube Music Keyja), da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music. 

Postignuti su dogovori o saradnji sa većim imenima sa područja muzičkog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (sa kojim je ugovor o saradnji već potpisan) te servis Vevo koji poseduje široku biblioteku muzičkih videoradova. 

Pregovori navodno traju i sa preostalim većim muzičkim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.