Apoteke Sarajevo
xx

iPHONE X SA BOLJIM BATERIJAMA

08.01.2018

Sljedeće generacije iPhone X će se sastojati od tri različita modela, od kojih će jedan model biti "budžetski" sa 6,1-inčnim LCD ekranom, jednostrukom zadnjom kamerom i metalnim kućištem. 

Preostali modeli uključuju iPhone X sa 5,8-inčnim OLED ekranima, te model sa većim, 6,5 inčnim OLED ekranom (iPhone X Plus). 

Sva tri modela doći će sa TrueDepth kamerom. Imat će baterije čiji kapacitet premašuje kapacitet baterija predstavljenih tokom ove godine. 

Tako će 6,1-inčni model doći sa klasičnom baterijom čiji se kapacitet kreće između 2.850 i 2.950 mAh. 

Model sa 5,8-inčnim OLED ekranom trebao bi da dođe sa baterijom u obliku slova L, čiji se kapacitet kreće između 2.716 i 3.000 mAh, a model sa 6,5 inčnim ekranom sa baterijom u obliku slova L, čiji se kapacitet kreće između 3.300 i 3.400 mAh.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.