Brinemo za okoliš
nov

Podignuta optužnica protiv Eldina Muhića i Senada Kličića za krivotvorenje novca

29.12.2017

SARAJEVO, 29. dec 2017

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za krivično djelo krivotvorenje novca.

Optužnica je podignuta protiv Eldina Muhića (1997) i Senada Kličića (1988.) iz Cazina, državljana BiH.

Optužnica Tužilaštva BiH tereti optužene da su 9. marta 2016. godine, nakon što su prethodno pribavili krivotvorene novčanice od osobe s područja Cazina koja je uz pomoć štampača načinila više novčanica u apoenima od 20 KM, 50 KM i 100 KM, lažni novac stavili u opticaj kao pravi.

Optuženi su sljedećeg dana u večenjim satima, u ugostiteljskom objektu u Cazinu, stavili u opticaj dvije krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM kao prave, na način da su platili račune za poručena pića radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, da bi potom napustili navedeni lokal.

Prema navodima optužnice, shvativši da bi mogli biti otkriveni, u trenutku kada su odbacivali krivotvorene novčanice u kantu za smeće,  uočeni su od policijskih službenika PS Cazin. Prilikom pretresa su pronađene krivotvorene novčanice u apoenima 3x100 KM i 8x50 KM, kao i papir formata A4 na kojem su odštampane novčanice u apoenima 3x100 KM i 3x20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF