Apoteke Sarajevo
start

Općina Centar - Novčana podrška mladim za pokretanje biznisa

27.12.2017
SARAJEVO, 27. dec 2017

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa 21 mladom osobom čija je projektna aplikacija prihvaćena za sufinansiranje startup biznisa. Za ovu namjenu je iz općinskog budžeta izdvojeno 185.000 KM.

Ovom prilikom ugovore su potpisali: Samra Malagić, Kenan Korjenić, Bakir Babić, Dalila Alihodžić, Ismira Kos-Glamoč, Adnan Subašić, Ajdin Durmo, Merima Bašić, Irma Efendić-Adžajlić, Adel Muratović, Iskra Leko, Amera Delihasanović, Mirza Hajvaz, Tarik Musakadić, Eldar Mehmedagić, Vedad Kičević, Vanja Ilić, Alma Aljušević, Almin Jaldžić, Dženita Pašić, Adnan Hujdur.

Ajnadžić im  je poželio puno uspjeha u realizaciji privatnih biznisa, te naglasio da današnje obostrano potpisivanje ugovora predstavlja zajednički potpis na 21 radno mjesto, a to je činjenica koja nije za potcijeniti.

– Osim ovog projekta također naredne godine planiramo finansirati sve godišnje doprinose kao stimulaciju poslodavcima da zapošljavaju. Općina Centar je spremna nastaviti podržavati uspješne poslovne ideje s ciljem dodatnog zapošljavanja posebno mladih sa njenog područja - poručio je Ajnadžić.

Među potpisnicima ugovora su bili i Merima Bašić i Adel Muratović, koji su od Općine Centar za pokretanje vlastitog biznisa dobili iznos od po 10.000 KM.

-Sredstva sam dobila od Općine Centar za otvaranje vlastitog „Fighting & Fitness centra“, što još uvijek na ovom prostoru nije aktuelno i ne postoji sportski centar takve vrste, gdje se rekreativci i sportisti mogu baviti borilačkim vještinama sa naglaskom na kickboxing i boks -  kazala je Bašić, koja je tokom svoje sportske karijere osvojila više medalja na prestižnim takmičenjima u kickboxu, te je nosilac pojasa svjetske prvakinje u WBL verziji.  

Adel Muratović je diplomirani fizioterapeut koji je dobio sredstva Općine Centar za otvaranje privatne ordinacije za sportsku i fizikalnu medicinu.

-Dodijeljena sredstva ću iskoristiti za registraciju svoje privatne ordinacije za fizikalnu i sportsku medicinu, za koju planiram nabaviti opremu koja je neophodna za fizikalnu terapiju. Moje dugogodišnje iskustvo u ovim poslovima mi je pomoglo da se odlučim iskoristiti priliku koju mi je pružila Općina Centar. Ova sredstva su dovoljna za prvi korak za rješavanje moje egzistencije, a kasnije svojim trudom i radom planiram proširiti posao i zaposliti još osoba - kazao je Muratović, navodi se u saopćenju Općine Centar.  NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jab
Rusija obustavlja uvoz jabuka iz BiH zbog pošiljke prepakovanih poljskih jabuka
19.01.2018

Upravu je o tom slučaju jučer obavijestila Ruska federalna služba za fitosanitarni nadzor, a kao zemlja porijekla jabuka u spornoj pošiljki navedena je Poljska.

sa
Otvorene prijave za 'Sarajevo Business Bridge Awards 2018'
19.01.2018

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

701
Dodijeljeni grantovi za 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva
18.01.2018

Predstavnici Farma II projekta i 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva potpisali su danas u Sarajevu ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u sektoru peradarstva u ukupnom iznosu od 600.000 KM.