Brinemo za okoliš
mm

Zbog sumnji na zloupotrebe tužilaštvu prijavljen vlasnik preduzeća „Eko-M“

27.12.2017
ZVORNIK, 27.dec 2017

Policija u Zvorniku podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj protiv osobe H.M.W. (1956.), državljanina Holandije, o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Nezvanično, prijavljen je vlasnik preduzeća „Eko-M“, da je pribavio protivpravnu imovinska korist za navedeno preduzeće u iznosu od 150.000 eura i 40.600 KM.

Sumnjiči se da je u svojstvu vlasnika i odgovorne osobe privatnog preduzeća čije je sjedište u Srebrenici, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršio prodaju radnih mašina koje su u vlasništvu preduzeća, saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Time je postupio suprotno odredbama ugovora o kupoprodaji vlasničkog udjela ovog preduzeća, po kome H.M.W. u svojstvu kupca, nije mogao otuđivati imovinu preduzeća niti stavljati terete na nju do konačne isplate duga prodavcu.

Osumnjičeni je sklopio ugovor o kreditu s jednom bankom, pri čemu je kao garanciju, stavio hipoteku-teret na cjelokupnu imovinu preduzeća.

Također, za potrebe proizvodnje finalnog proizvoda ovog preduzeća nabavio je veću količinu sirovine, a nabavke nije proknjižio u knjigovodstvenim evidencijama preduzeća, navodi se u saopćenju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF