Brinemo za okoliš
porše

Svečano predstavljen novi, snažniji Porsche Cayenne

16.12.2017
Kompanija Porsche BH, generalni zastupnik brenda Porsche u Bosni i Hercegovini, predstavila je premijerno na bh. sceni novi Porsche Cayenne. Posljednji Cayenne je kompletno sportsko vozilo koje nastupa pod sloganom „Sportscar Together“  i omogućava uživanje u vožnji kojeg dijelite sa drugima pri brzini koja kod Turbo modela dostiže čak do 268 kilometara na sat. Gosti su 15. decembra 2017. godine u modernom večernjem ambijentu Hotela Hills uživali u modelima ovog kompletnog SUV vozila.

Novi Cayenne je dostupan u tri verzije: Porsche Cayenne, Porsche Cayenne S i Porsche Cayenne Turbo sa rasponom snage od 340 do 550 konjskih snaga . Novi model u osnovnoj verziji dostiže brzinu od 100 kilometara na sata za 6,2 sekunde, dok Turbo model to postiže za čak 4,1 sekunde. Turbo verzija sa „Sport Krono Paketom“ može ubrzati od 0 do 100 kilometara za nevjerovatnih 3,9 sekundi, što je vrijedno zadovoljstvo za kojeg zainteresovani kupci trebaju izdvojiti dodatni novac. U budućnosti će na tržištu biti prisutan i  Porsche Cayenne u hibridnoj verziji koji će koristiti sve prednosti benzinskog i električnog motora.  Vanjski  izgled se ističe istaknutim prednjim krilima, više spuštenom haubom i zračnim usisnicima koji su ovaj put veći i dominantniji. 4D integrisana šasija omogućava veliku lakoću prilagođavanja vožnji na različitim terenima, a svako putovanje na kojem prilagodljiva aerodinamika Cayenne-a drži na putu oduzima dah. Luksuzni enterijer čini svaku rutu bogatijim iskustvom i Porsche Advanced Cockpit sa velikim touchscreen displejom ga čini lakšim za organizaciju. Prtljažnik sa velikim volumenom od 1780 litara dopušta da se svi putnici upute na avanture na velikim distancama. Individualno prilagodljivo stražnje sjedište čini putovanje izuzetno udobnim.
Porsche Connect sistem omogućava pristup korisnim servisima i funkcijama u vozilu, između ostalog, navigacijskom sistemu i glasovnom pilotu.  Sa ovim sistemom su povezani Burmester i BOSE audio sistemi koji ugodnim zvukom ispunjavaju enterijer vozila.

Porsche BH je u Hotelu Hills, osim posljednjeg modela Porsche Cayenne-a, prikazao vozila iz njegovih prethodnih generacija i samim tim evoluciju do superiornosti u svojoj kategoriji.

Armin Mulović, predstavnik kompanije Porsche BH i Brand Manager marke Porsche je ovom prilikom izjavio:“Porsche Cayenne je doživio veliku popularnost u Bosni i Hercegovini gdje su prepoznate njegove zaista impresivne kvalitete jednog istaknutog SUV vozila. Zaista nam je drago što se večeras družimo sa  cijenjenim kupcima i zadovoljstvo nam je pokazati im sve prednosti novih modela.“

U ovoj večeri je predstavljena i Porsche Panamera Sport Turismo koja u sebi krije twin-turbo V6 mašinu koja pripada novoj generaciji motora velike snage. Radi se o sportskom vozilu koje pokreće akciju i osvaja puteve, za one kojima ne treba govoriti šta da urade.  Ovaj model je dokaz da udobnost i performans mogu biti dijelom jednog vozila.

Prisutni gosti su imali priliku pregledati nove, kao i prethodne modele i uživati u njihovim enterijerima, te se zabavljati u opuštenoj atmosferi.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pošta
Sa sastanka delegacije turske i BH pošte: Dogovorena pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme za BiH
23.02.2018

Protokolom sa BH Poštom, između ostalog, je dogovoreno da PTT Turske pruži svoju ekspertizu i pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme BH Pošte koja bi pokrivala teritoriju Bosne i Hercegovine, a čime bi se stvorili uslovi za jednostavniju razmje

nov
Novalić: Firme u kojim država ima vlasništvo važan faktor u razvoju ekonomije
22.02.2018

- Ova preduzeća moraju pratiti nove tehnologije i biti pokretač razvoja lanca vrijednosti i snabdijevanja na inovativan način, kako bi bili stavljeni u funkciju razvoja FBiH - rekao je Novalić.

biz
Nove međunarodne firme u Beču ostvarila investicije od 537 miliona eura
22.02.2018

Nakon što je 2016. godine dolaskom 178 stranih firmi na bečko tržište oboren rekord dotadašnjih međunarodnih naseljavanja, ovaj rekord je u 2017. godini povećan na 191 firmu.

SBF