Brinemo za okoliš
kor

Festival rakija Tuzla - Humanitarna večera za pomoć Udruženju 'Korak po korak'

07.12.2017
TUZLA, 7. dec 2017

U okviru Prvog međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017 u petak će biti upriličena svečana humanitarna večera i dodjela priznanja i nagrada za rakije koje su učestvovale u takmičarskom dijelu festivala, te proglašenje rakije - ukupnog pobjednika festivala.

Na tu humanitarnu večeru su svi pozvani, a ulaznica je 20 KM. Sva prikupljena sredstva od ulaznica bit će dodijeljena udruženju "Korak po korak“ koje se brine o osobama s posebnim potrebama.

Udruženje "Korak po korak“ je organizacija koja djeluje 20 godina i pruža sistemsku podršku mladim osobama s intelektualnim poteškoćama. Broje 20 korisnika, mladih s intelektualnim poteškoćama, te oko 50 volontera koji učestvuju u aktivnostima Centra.

Kroz Dnevni centar djeluju na socijalnu inkluziju korisnika i pružaju im stručnu psihosocijalnu pomoć. Kroz radionice korisnike obučavaju na poljima samostalnog življenja, kuhanja, usvajanja higijenskih navika, pravilnog ophođenja i komunikacije, zdravog života kroz sportske aktivnosti, izradu platnenih cegera, ukrasa, čokoladnih buketa, nakita, stakla i niz drugih aktivnosti koje su potrebne mladim osobama.

Do 2012. godine ovo udruženje je koristilo prostorije MZ "Jala“, gdje su imali uslovan i prilagođen prostor. Nakon 2012. godine plaćaju zakup prostora, što im predstavlja veliku poteškoću i ne mogu ostvariti puni potencijal Dnevnog centra, s obzirom da sredstva moraju usmjeravati na plaćanje zakupa.

Trenutno Centar ima finansijske poteškoće jer ne mogu doći do sredstava za plaćanje tekućih troškova, tako da postoji mogućnost da će morati smanjiti intenzitet svojih aktivnosti.

Svečana humanitarna večera bit će održana u Gradskoj kafani u Hotelu Tuzla, a ulaznica po cijeni od 20 KM se može preuzeti na info pultu festivala koji se nalazi u lobiju hotela.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kcus
Na KCUS-u iznenađeni Konakovićevim riječima
23.02.2018

Direktorij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopćio je danas da je iznenađen riječima premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića u jučerašnjem intervjuu.

la
Lagumdžija: Opasnost od ponovnog pokušaja razbijanja BiH
23.02.2018

Istakao je da se današnje podjele u Evropi na snage društva zajedničkih vrijednosti i na promotore segregacije prelamaju preko zapadnog Balkana, kao poprišta geostrateške budućnosti širih prostora.

bih
Stanje na cestama 23. 02. 2018.
23.02.2018

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 3.500 kg, na regionalnom putu Mihalji-Blidinje.

SBF