Brinemo za okoliš
zz

Njemačka i Francuska savjetovale oprez svojim građanima u Jerusalemu

06.12.2017
BERLIN, 6. dec 2017

Njemačka je zabrinuta da bi nasilni sukobi mogli izbiti na Bliskom istoku usljed navoda da će američki predsjednik Donald Trump priznati Jerusalem kao prijestonicu Izraela, saopćeno je u srijedu iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova također je na svojoj web stranici upozorilo da se očekuju demonstracije i da bi ih njihovi građani trebali izbjegavati, kao i velika okupljanja u Istočnom Jerusalemu, na Zapadnoj obali i u Gazi, izvještava Reuters.

U dopuni svojih putničkih savjeta za Izrael i palestinske teritorije, njemačko ministarstvo je saopćilo da bi "od 6. decembra 2017. godine, moglo biti demonstracija u Jerusalemu, na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze. Ne mogu biti isključeni ni nasilni sukobi".

Ovo ministarstvo je savjetovalo svoje građane koji putuju u Jerusalem da pažljivo prate ovu situaciju putem medija i da izbjegavaju zahvaćena područja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF