Raiffeisen
zz

Njemačka i Francuska savjetovale oprez svojim građanima u Jerusalemu

06.12.2017
BERLIN, 6. dec 2017

Njemačka je zabrinuta da bi nasilni sukobi mogli izbiti na Bliskom istoku usljed navoda da će američki predsjednik Donald Trump priznati Jerusalem kao prijestonicu Izraela, saopćeno je u srijedu iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova također je na svojoj web stranici upozorilo da se očekuju demonstracije i da bi ih njihovi građani trebali izbjegavati, kao i velika okupljanja u Istočnom Jerusalemu, na Zapadnoj obali i u Gazi, izvještava Reuters.

U dopuni svojih putničkih savjeta za Izrael i palestinske teritorije, njemačko ministarstvo je saopćilo da bi "od 6. decembra 2017. godine, moglo biti demonstracija u Jerusalemu, na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze. Ne mogu biti isključeni ni nasilni sukobi".

Ovo ministarstvo je savjetovalo svoje građane koji putuju u Jerusalem da pažljivo prate ovu situaciju putem medija i da izbjegavaju zahvaćena područja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

euro
Po 350.000 eura svakom njemačkom nogometašu za odbranu titule u Rusiji
13.12.2017

- Našim igračima mogućnost da postanu dvaput zaredom svjetski prvaci prvi put u povijesti predstavlja veliku motivaciju -rekao je predsjednik Saveza Reinhard Grindel.

er
Erdogan: Izrael je "teroristička država"
13.12.2017

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael na otvaranju samita Organizacije islamske saradnje (OIC) u Istanbulu, nazivajući ga "terorističkom državom".

abb
Abbas: SAD daje Jerusalem kao da je američki grad
13.12.2017

- Oni su prešli sve crvene linije - kazao je.