Brinemo za okoliš
jer

Rusija i Kina protiv preseljenja američke ambasade u Jerusalem

06.12.2017
MOSKVA, 6. dec 2017

Iz Kremlja je u srijedu saopćeno da je Rusija zabrinuta da bi sukob između Izraela i palestinskih vlasti mogao biti dodatno pogoršan zbog planova američkog predsjednika Donalda Trumpa da premjesti američku ambasadu u Izraelu u Jerusalem, dok su slično upozorenje uputile i kineske vlasti.

- Međutim, mi ne bismo razgovarali o odlukama koje još nisu donesene - kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u video razgovoru s novinarima, prenosi Reuters.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang na redovnoj je novinskoj konferenciji izjavio da je status Jerusalema komplikovano i osjetljivo pitanje, te da je Kina zabrinuta da bi američka odluka "mogla zaoštriti regionalni konflikt".

- Sve strane bi trebale učiniti više za mir i stabilnost regije, ponašati se oprezno, te izbjegavati vršenje utjecaja na temelje rješavanja dugogodišnjeg palestinskog pitanja i izazivanja novih neprijateljstava u regiji - rekao je Geng.

Trump će danas objaviti svoju odluku o prebacivanju američke ambasade u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bec
Bečki metro slavi 40. rođendan
23.02.2018

Metro je počeo s radom 25. februara 1978. godine, odnosno deset godina nakon odluke gradskog vijeća o njegovoj gradnji, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

skol
Naoružani zamjenik šerifa nije ušao u školu na Floridi tokom napada
23.02.2018

Naoružani oficir koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi u kojoj je prošle sedmice napadač ubio 17 ljudi stajao je pred školskom zgradom i nije intervenirao, saopćio je lokalni šerif.

mij
U Mijanmaru buldožeri brišu s lica zemlje sela Rohinja
23.02.2018

SBF