Brinemo za okoliš
najzena

Tri uspješne dame iz BiH dobitnice priznanja “Naj žena XXI vijeka”

04.12.2017
Veliki broj zvanica, medija i uspješnih žena Jugoistočne Evrope u hotelu Zlatnik prisustvovao je 18. po redu dodjeli priznanja “Naj žena XXI veka Jugoistočne Evrope” za izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, kao i po kvalitetu i standardu koje dobitnice sprovode u svom poslovanju.

Adisa Tufo, generalna direktorica sarajevske kompanije ČIP sistemi, Adriana Basara, novinarka i voditeljica RTRS-a i predsjednica Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ i Enesa Dulić, vlasnica kompanije Racks Production Bosnia” d.o.o iz Jajca dobitnice su priznanja „Naj žena XXI veka“ Jugoistočne Evrope.
„Veliko je zadovoljstvo dobiti regionalno priznanje i pohvalu za posao koji obavljate. Ovo priznanje je dokaz da je zalaganje poduzetnica vidljivo. Također, čast je prisustvovati ovakvoj manifestaciji koja predstavlja priliku za umrežavanjem sa poduzetnicama regiona, što smatram velikim bogatstvom. Naše današnje umrežavanje je prilika koja može rezultirati novom saradnjom, novim projektima. Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana.“, kazala Tufo.

U organizaciji „Airli-Novo+“ agencije i ove godine, 18. put po redu, održana je dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja. Kako navode organizatori, priznanje ide u ruke ženama – za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu – koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Manifestacija „Naj žena XXI veka“ zauzima internacionalni značaj, po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope. „Ovo je priča o njima, ‘naj ženama’ – o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave“, kazali su organizatori.

Tufo istovremeno ističe da se ovim priznanjem brišu geografske granice: „Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana. Naše zemlje su isuviše male da bi se mogle pretjerano istaći, ali zajedno možemo više“, dodaje direktorica uspješne sarajevske kompanije.

Ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


( www.visoko.co.ba )NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pošta
Sa sastanka delegacije turske i BH pošte: Dogovorena pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme za BiH
23.02.2018

Protokolom sa BH Poštom, između ostalog, je dogovoreno da PTT Turske pruži svoju ekspertizu i pomoć u uspostavljanju eCommerce platforme BH Pošte koja bi pokrivala teritoriju Bosne i Hercegovine, a čime bi se stvorili uslovi za jednostavniju razmje

nov
Novalić: Firme u kojim država ima vlasništvo važan faktor u razvoju ekonomije
22.02.2018

- Ova preduzeća moraju pratiti nove tehnologije i biti pokretač razvoja lanca vrijednosti i snabdijevanja na inovativan način, kako bi bili stavljeni u funkciju razvoja FBiH - rekao je Novalić.

biz
Nove međunarodne firme u Beču ostvarila investicije od 537 miliona eura
22.02.2018

Nakon što je 2016. godine dolaskom 178 stranih firmi na bečko tržište oboren rekord dotadašnjih međunarodnih naseljavanja, ovaj rekord je u 2017. godini povećan na 191 firmu.

SBF