Brinemo za okoliš
nat

Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO

04.12.2017
BRUXELLES/BEOGRAD, 4.dec 2017

Srbija je neovisna, suverena zemlja i poštujemo njezin stav da ne želi članstvo u NATO-u i to nam nije prepreka za jačanje suradnje, poručio je u Bruxellesu generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 "Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO-u. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje. Srbija je odlučila biti neutralna i teži ka članstvu u EU i NATO to poštuje i podržava njezin napredak na tom putu", kazao je Stoltenberg.

 "Za nas je potpuno normalno da imamo dobru suradnju i s nekom zemljom iako ne želi u NATO", rekao je on, podsjetivši na suradnju s Finskom, Švedskom ili Austrijom, ali i sastanke s Aleksandrom Vučićem u vrijeme kada je bio premijer i sada kada je na funkciji predsjednika države.

 "Nastavit ćemo jačati suradnju", rekao je Stoltenberg, prenose beogradski mediji.

 Na pitanje novinara u svezi s ruskim humanitarnim centrom, Stoltenberg je ponovio da je Srbija suverena zemlja. "Srbija ima vojne vježbe s Rusijom, ali i s nama. Poštujemo njezine suverene odluke", zaključio je.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF