Apoteke Sarajevo
nat

Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO

04.12.2017
BRUXELLES/BEOGRAD, 4.dec 2017

Srbija je neovisna, suverena zemlja i poštujemo njezin stav da ne želi članstvo u NATO-u i to nam nije prepreka za jačanje suradnje, poručio je u Bruxellesu generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 "Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO-u. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje. Srbija je odlučila biti neutralna i teži ka članstvu u EU i NATO to poštuje i podržava njezin napredak na tom putu", kazao je Stoltenberg.

 "Za nas je potpuno normalno da imamo dobru suradnju i s nekom zemljom iako ne želi u NATO", rekao je on, podsjetivši na suradnju s Finskom, Švedskom ili Austrijom, ali i sastanke s Aleksandrom Vučićem u vrijeme kada je bio premijer i sada kada je na funkciji predsjednika države.

 "Nastavit ćemo jačati suradnju", rekao je Stoltenberg, prenose beogradski mediji.

 Na pitanje novinara u svezi s ruskim humanitarnim centrom, Stoltenberg je ponovio da je Srbija suverena zemlja. "Srbija ima vojne vježbe s Rusijom, ali i s nama. Poštujemo njezine suverene odluke", zaključio je.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ses
Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Šešelj
13.12.2017

Pred Mehanizmom za međunarodne krivične tribunale danas će biti raspravljano o žalbi tužilaca na prvostepenu oslobađajuću presudu lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju.

pr
U Zagrebu održana komemoracija Slobodanu Praljku
11.12.2017

Komemoracija Slobodanu Praljku održana je u ponedjeljak u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

kuna
Hrvatska povećala iznos minimalne plaće za 5 posto
07.12.2017