Brinemo za okoliš
vuc

Vučić: Ne bih se rugao činu Praljka, problem su dvostruki aršini EU-a

30.11.2017
MOSTAR, 30.nov 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako bi imao što poručiti ljudima u Europskoj uniji, u povodu njihovih "različitih aršina" i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj u povodu posljednjih presuda Haškog suda.

Vučić je rekao da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je jučer izvršio samoubojstvo u sudnici te da su "dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem".

"Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bih ga nazivao kukavičkim, ali bih imao što poručiti ljudima u Europskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj u povodu posljednjih presuda", prenose srbijanski mediji Vučićevu izjavu.

Istaknuo je da će o tome govoriti na sastanku s predstavnicima zemalja EU.

"Pokušat ću im ukazati na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slijepi i gluhi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju", napomenuo je Vučić.

Osvrćući se na reakcije iz regije na posljednju presudu liderima Herceg-Bosne, Vučić je rekao da Srbija gleda u budućnost.

"Državno rukovodstvo Srbije akcent je stavilo na budućnost, ne bježeći od prošlosti i teških tema, ne bježeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim dijelovima naše regije, vidite da nitko budućnost nije ni spomenuo", rekao je Vučić.

On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i jučer bavili Srbijom i Srbima.

"Mi se nadamo da će ljudi razumjeti da mi moramo živjeti zajedno i gledati u budućnost, a da li ćemo to umjeti i uspjeti to je već druga stvar", poručio je Vučić.

NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF