Brinemo za okoliš
ve

Ministarstvo sigurnosti BiH -Janaček na čelu Odbora VE za borbu protiv terorizma

24.11.2017
SARAJEVO, 24. nov 2017

Odbor stručnjaka za borbu protiv terorizma Vijeća Evrope (CODEXTER-CDCT) na danas završenoj sjednici konsenzusom svih zemalja članica za novog predsjednika Odbora je izabrao službenika Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine Maria Janečeka.

CODEXTER-CDCT je zadužen za koordinaciju svih aktivnosti Vijeća Evrope u borbi protiv terorizma, identificiranju i provedbi dodatnih aktivnosti u prevenciji terorizma, te zaštiti i promoviranju ljudska prava i temeljnih sloboda.

Izbor Janečeka potvrda je njegove stručnosti i predanosti poslovima koje obavlja, a istovremeno taj izbor je jasan znak da su antiterorističke aktivnosti Ministarstva i sigurnosnih agencija u BiH, te angažman stručnjaka iz Bosne i Hercegovine prepoznati i cijenjeni od niza evropskih zemalja i Vijeća Evrope, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.   NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sun
U većem dijelu BiH sutra sunčano, u večernjim satima naoblačenje
16.02.2018

Za Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne sutra prijepodne se prognozira magla ili niska naoblaka. U ostatku BiH bit će pretežno sunčano.

sta
Statistika će igrati bitnu ulogu u daljnjem napretku BiH ka EU
16.02.2018

To je izjavio povodom današnjeg početka novog Twinning projekta " Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini".

cci
CCI pozivaju vlasti da se uhvate u koštac s problemom odlaska mladih iz zemlje
16.02.2018

Predstavljajući izveještaj o monitoringu rada Vlade i Parlamenta FBiH naveo je da je u prošloj godini usvojeno 16 zakona, dok 22 zakona uopšte nisu razmatrana ni u jednom domu Parlamenta FBiH.