Raiffeisen
karate

Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama

16.11.2017
SARAJEVO, 16. nov 2017

Najmlađi karatisti Bosne i Hercegovine ostvarili su odlične rezultate na Prvim otvorenim balkanskim školskim igrama (kategorija osnovne i srednje škole), održanim od 9. do 12. novembra u Novom Sadu.

U konkurenciji 428 takmičara i takmičarki iz osam zemalja nade bh. karatea ukupno su osvojili 27 medalja, od kojih osam zlatnih, 12 srebrenih i sedam bronzanih, zauzevši u ukupnom poretku drugo mjesto.

Generalni sekretar Karate saveza FBiH Admir Zukan, koji je na takmičenju u Srbiji bio vođa puta, na pres-konferenciji je kazao da su mladi bh. takmičari na najbolji način predstavili državu, svoje klubove i škole.

- Dali su svoj maksimum i pokazali da je pred njima sjajna karijera. Nadam se da će nadležne institucije prepoznati rad ovih takmičara i klubova i da će im na adekvatan način omogućiti nastupe na budućim zvaničnim takmičenjima - kazao je Zukan.

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.

- Ovo je prvo ovakvo takmičenje i mi u narednom periodu za 2018. godinu planiramo u kalendar Karate saveza BiH da uvedemo što više školskih takmičenja i da na taj način motivišemo i predstavimo karate u školama, da što više djece pokaže interesovanje da se bave sportom, a posebno karateom - kazao je Mandžuka.

Najsjajnije medalje za BiH osvojili su: Ahmed Busnov (KK Mawashi, Sarajevo), Sinan Paljevac (KBV Grbavica, Sarajevo), Haris Halilović (KK Orkka, Lukavac), Milan Smiljić (KK 16-ta, Banja Luka), Safer Tarakčija (KK Travnik), Tarik Kadić (KK Zmaj, Gradačac), Sabina Ljuca (KK ILidža) i  Medina Razić (KK Vezir, Travnik).NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dam
Džumhur: Bitno da narednu sezonu počnem dobro
13.12.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sinoć je proglašen za najboljeg sportaša BiH u izboru "Ne­za­vi­snih no­vi­na" i Ra­dio-te­le­vi­zi­je BiH.

sp
Večeras izbor sportiste godine u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a
12.12.2017

Izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini, 17. po redu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH bit će održan večeras u Sarajevu.

mes
Messi treću godinu zaredom najbolji kreator igre
11.12.2017

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi treću godinu zaredom osvojio je priznanje Međunardne asocijacije za nogometnu statistiku i istoriju (IFFHS) za najboljeg kreatora igre na svijetu.