Raiffeisen
microsoft

MICROSOFT KUPUJE ENERGIJU IZ PRIRODNIH IZVORA

15.11.2017
Microsoft je objavio da je kupio svu energiju koju će proizvesti u narednih 15 godina kompanija GE Renewable Energy.

Predviđa otkup 37 MW energije dobijene iz vjetra, koja će biti generisana u sklopu nove vjetroelektrane Tullahennel, smještene u okrugu Kerry na jugozapadnom dijelu Irske (pokrajina Munster).

Svaka turbinska baterija bolje skladišti energiju i potencijalno je distribuira nazad u mrežu. To je prva primjena baterija za skladištenje u sprezi sa vjetrom u Evropi.

Dio ove energije će ići na napajanje data centara koje Microsoft ima u Irskoj, formirajući održivu petlju. Kupovina donosi ukupne globalne direktne nabavke u projektima obnovljivih izvora energije do skoro 600 MW.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

18
NAJBOLJA FIFA IGRA?
21.11.2017

Prvi utisci o igri FIFA 18 su uglavnom pozitivni, većina kritičara ide dotle da ovo naziva najboljom verzijom igre do sada. Prije svega, zbog realističnosti.

pirat
PIRATSKE STRANICE PRIHODUJU 111 MILIONA DOLARA
21.11.2017

Istraživanje spekuliše o prihodima koje su spomenute piratske stranice navodno izgubile zbog djelovanja antipiratskih organizacija, posebno TAG-a.

ius
IUT: Prepoznatljiv i priznat u međunarodnom obrazovnom prostoru
20.11.2017

Od osnivanja do danas, na fakultetima IUT-a je diplomirao, magistrirao i doktorirao 3.291 student od kojih će mnogi postati poznati i uvaženi stručnjaci. Danas se na Univerzitetu obrazuje oko 3.200 studenata.