Brinemo za okoliš
bj

Sastanak Organizacionog komiteta 'Pohoda na olimpijske planine 2017.'

14.11.2017

SARAJEVO, 14. nov 2017

Organizacioni komitet događaja nazvanog "Pohod na olimpijske planine 2017." sastat će se u srijedu u Sarajevu, a predviđena je prezentacija projekta Međunarodnog centra za mir (IPC) koji za cilj ima promociju sporta, kulturnog turizma i umjetnosti.

Pohod na olimpijske planine (Jahorina, Trebević, Igman i Bjelašnica) najavljen je za četvrtak, 21. decembra, a organizator je Internacionalni festival Sarajevska zima /SWF/ Međunarodnog centra za mir, sa Skijaškim savezom BiH i Planinarskim savezom BiH iz Sarajeva.

Plan je pohod na vrhove olimpijskih planina te sportska takmičenja, kao i promoviranje ovdašnjih zimskih centara kroz kulturno-umjetnički, turistički i zabavno-rekreativni program.

Organizatori očekuju da u Organizacioni odbor tog pohoda budu predloženi predstavnici OKBiH, EYOF-a, ZOI '84, OC Jahorina, OC Skenderija, kao i svih zainteresiranih te odgovornih i nadležnih institucija, raznih nivoa i oblasti djelovanja.

- Sarajevska zima bit će održana od 7. 2. do 21.3. 2018. pod motom Drugo lice svijeta u Sarajevu, drugim gradovima BiH i na našim olimpijskim planinama. Tako se doprinosi i afirmaciji EYOF 2019. jer će na Sarajevskoj zimi među umjetnicima iz 43 države biti i predstavnici država koje su organizatori narednih zimskih i ljetnih olimpijskih igara (Južna Koreja 2018., Japan 2020. i Kina 2022.) - saopćeno je iz IPC-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

gl
Gluhić u Petrovcu otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu
22.03.2018

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić otvorio je regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se održava u Petrovcu.

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Gorenje