Raiffeisen
bj

Sastanak Organizacionog komiteta 'Pohoda na olimpijske planine 2017.'

14.11.2017

SARAJEVO, 14. nov 2017

Organizacioni komitet događaja nazvanog "Pohod na olimpijske planine 2017." sastat će se u srijedu u Sarajevu, a predviđena je prezentacija projekta Međunarodnog centra za mir (IPC) koji za cilj ima promociju sporta, kulturnog turizma i umjetnosti.

Pohod na olimpijske planine (Jahorina, Trebević, Igman i Bjelašnica) najavljen je za četvrtak, 21. decembra, a organizator je Internacionalni festival Sarajevska zima /SWF/ Međunarodnog centra za mir, sa Skijaškim savezom BiH i Planinarskim savezom BiH iz Sarajeva.

Plan je pohod na vrhove olimpijskih planina te sportska takmičenja, kao i promoviranje ovdašnjih zimskih centara kroz kulturno-umjetnički, turistički i zabavno-rekreativni program.

Organizatori očekuju da u Organizacioni odbor tog pohoda budu predloženi predstavnici OKBiH, EYOF-a, ZOI '84, OC Jahorina, OC Skenderija, kao i svih zainteresiranih te odgovornih i nadležnih institucija, raznih nivoa i oblasti djelovanja.

- Sarajevska zima bit će održana od 7. 2. do 21.3. 2018. pod motom Drugo lice svijeta u Sarajevu, drugim gradovima BiH i na našim olimpijskim planinama. Tako se doprinosi i afirmaciji EYOF 2019. jer će na Sarajevskoj zimi među umjetnicima iz 43 države biti i predstavnici država koje su organizatori narednih zimskih i ljetnih olimpijskih igara (Južna Koreja 2018., Japan 2020. i Kina 2022.) - saopćeno je iz IPC-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tur
Samit o saradnji u turizmu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope
24.11.2017

U okviru Samita, predviđeni su ministarski okrugli sto i panel diskusija o temi "Turistička ponuda zemalja centralne i istočne Evrope u službi kineskih turista"

zv
Postoji prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje BiH i NR Kine
23.11.2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

var
Predstavljanje turističke ponude Hercegovine na sajmu turizma u Poljskoj
23.11.2017

Sajam, koji okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, trajat će od 23. do 25. novembra.